10 maisto produktų, kurie skatina riebalų deginimą

papildai lieknėjimui

Norint numesti svorio, nereikia badauti. Priešingai, tai kategoriškai draudžiama. Norint pasiekti norimą rezultatą, medžiagų apykaitą būtina pradėti ryte. O į racioną pakanka įtraukti vos kelis riebalus deginančiomis savybėmis pasižyminčius produktus arba papildus lieknėjimui. Vitaminas C, magnis, cholinas, metioninas, taurinas, jodas skatina riebalų skaidymąsi ir neleidžia jiems kauptis. Poveikis bus geresnis, jei jis bus tinkamai derinamas su kitais ingredientais. Ir čia yra nedidelis produktų sąrašas, dėl kurių galite nueiti į prekybos centrą.

Kopūstai

Pasirinkite bet kurį! Baltieji kopūstai šalina iš organizmo toksinus. Brokoliuose yra daug vitaminų ir mineralų, reikalingų tinkamam organizmo funkcionavimui. Spalvoje – antioksidantai, kurie linkę didinti imunitetą. Visų rūšių kopūstuose yra skaidulų, kurios gerina virškinimą. Be to, tai yra mažai kaloringas produktas, ir jūs galite valgyti kopūstus, jei ne neribotais kiekiais, tada arti jo.

Pupelės

Kaip žinote, visi ankštiniai augalai yra turtingas baltymų šaltinis. Ši medžiaga pati savaime suaktyvina medžiagų apykaitos procesą. Paprasčiau tariant, baltyminio maisto įsisavinimui organizmas išleidžia nemažą dalį energijos. Ir šią energiją jis gauna iš riebalų sankaupų.

Greipfrutas

Tyrimai patvirtina, kad jei 12 savaičių valgysite pusę greipfruto, jūsų svoris sumažės 1,5 kilogramo. Šis vaisius yra vitamino C „sandėlis“, kuris gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Greipfrutuose esantys flavanoidai turi stiprų choleretinį poveikį. Dėl to jie prisideda prie riebalų, kuriuos gauname su maistu, skaidymo. Greipfrutas mažina blogojo cholesterolio kiekį ir yra pektino šaltinis, kuris normalizuoja skrandžio trakto darbą. Tiesiog nepamirškite, kad norint deginti riebalus, jums nereikia pašalinti karčiųjų pertvarų.

Avietės

Be to, kad avietėse yra mažai kalorijų, jose yra fermentų, kurie greitina medžiagų apykaitą ir skaido riebalus. Avietė pašalina toksinus iš organizmo. Įdomu tai, kad tai viena iš nedaugelio uogų, kurios net ir išvirtas gali išlaikyti naudingas savybes.

Imbieras

Imbiero „deginančios“ savybės pagreitina medžiagų apykaitą, prisideda prie greito riebalų ląstelių degimo. Metabolizmas pagreitėja dėl pagerėjusio skrandžio aprūpinimo krauju. Riekelė imbiero su druska palengvina sunkumą skrandyje geriau nei bet kokios tabletės. Imbieras padeda virškinti sunkų maistą. Kad ryte prasidėtų medžiagų apykaita, dieną pradėkite nuo arbatos. Tiesiog užpilkite smulkiai supjaustytą imbierą verdančiu vandeniu, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių ir medaus. Be to, suteikiamas energijos užtaisas visai dienai.

Cinamonas

Cinamonas mažina cukraus kiekį ir lėtina riebalų kaupimosi procesą. Prieskonis gali būti naudojamas kaip kitų produktų dalis, tačiau kalbame ne apie bandeles, o apie gėrimus – arbatą, kavą, kefyrą. Norėdami pagreitinti efektą, pusę arbatinio šaukštelio cinamono galite nuplikyti verdančiu vandeniu ir įdėti šaukštą medaus. Dėl saldaus skonio, būdingo cinamonui, jis gali būti puikus cukraus pakaitalas. Be to, jis netgi gali užkirsti kelią potraukiui saldumynams. Su cinamonu taip pat dera vaisių salotos, uogų desertai.

Pienas

Tiksliau, rauginto pieno produktai, kurie turi savybę padidinti kalcitriolio kiekį organizme. Tai yra hormono, kuris yra tiesiogiai atsakingas už riebalų deginimą, pavadinimas. Kefyras, jogurtas ir varškė padeda ne tik atsikratyti antsvorio, bet ir sumažinti naujai virškinamų riebalų kiekį. Išrūgose esantis baltymas pagreitina medžiagų apykaitą. Bakterijos gerina virškinimą, o kalcis padeda ląstelėms atsikratyti kenksmingų riebalų.

Žalioji arbata

Šiame gėrime yra daug kofeino, kuris naikina poodinius ir net vidinius riebalus. Trys puodeliai žaliosios arbatos per dieną gali padaryti absoliučiai visus lieknus. Bioelementai, kurie yra žaliosios arbatos dalis, neleidžia kauptis riebalams. Žalioji arbata mažina apetitą. Antioksidacinės savybės ir padidėjusi termogenezė pagreitina medžiagų apykaitos procesus organizme. Keli puodeliai per dieną mažina cholesterolio kiekį, kraujospūdį ir atitinkamai riebalų kiekį bei svorį. Be to, šis gėrimas yra žinomas dėl savo gebėjimo užkirsti kelią vėžio ląstelių atsiradimui.

Kava

Galima pradėti galvoti apie neigiamą kofeino poveikį organizmui, tačiau reikia nepamiršti, kad kava vis dar yra vienas geriausių medžiagų apykaitos stimuliatorių. Svarbu suprasti, kad piktnaudžiavimas bet kokiais produktais naudos neduos, o saikingas kavos be cukraus vartojimas padės pagreitinti medžiagų apykaitą.

Paprika

Aštrūs prieskoniai, įskaitant raudonuosius pipirus, žymiai pagreitina medžiagų apykaitą ir neleidžia kauptis riebalams. Gebėjimas padidinti termogenezę, tai yra kūno šilumos gamybą, ir skatinti riebalų oksidaciją, daro šį prieskonį nepakeičiamu įrankiu kovojant su papildomais kilogramais.

Pabaigai

Tačiau reikia nepamiršti dar vieno dalyko. Valgyti maistą, kuris gali deginti kūno riebalus, nėra skirtas ištaisyti klaidas, padarytas dėl netinkamos mitybos. Naujos riebalų ląstelės atsiranda dėl senų dalijimosi, o visi minėti produktai sumažina jų kiekį iki minimumo, bet nesunaikina. Tai dar vienas įrodymas, kad sveikatos priežiūra yra nuolatinis procesas.

Šaltinis: proteinas.lt

Kaip vertintumėte šį straipsnį?

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Įvertinimų dar nėra. Būkite pirmas!

Susiję Įrašai

Sveikata
Taip Pat Skaitykite
Straipsniai žurnaluose, įrašytuose į Mokslinės informacijos instituto žurnalų sąrašą (ISI)

Straipsniai žurnaluose, įrašytuose į Mokslinės informacijos instituto žurnalų sąrašą (ISI)

Vitamino C normos

Vitamino C normos